Emmi Kuittinen

Kansanmuusikko, laulaja, lauluntekijä

Emmi Kuittinen (s.1984) laulaa kansanlauluja, itkee äänellä ja säveltää omia kappaleita. Ihmisääni kertoo kaiken tarpeellisen, joskus se saa kaveriksi haitarin, autoharpun tai ukulelen. Emmi on erikoistunut Karjalan alueen kansanmusiikkiin. Taiteellisen työn lisäksi Emmillä on työkokemusta myös hoivamuusikkona, taidepedagogina ja kansanlaulun opettajana. Hän pitää myös säännöllisesti itkuvirsikursseja. Koulutukseltaan Emmi on musiikin maisteri ja musiikkipedagogi (AMK). Lisäksi hän on suorittanut yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksen, erikoisalana yhteisömuusikkona sairaala- ja hoivaympäristöissä.


Emmi Kuittinen keikkailee niin soolona kuin yhtyeiden kanssa. Hänen soolo-ohjelmistonsa koostuu perinteisistä kansanlauluista ja omista kappaleista. Emmi on erikoistunut Karjalan alueen musiikkiin ja itkuvirsiin. Omat kappaleet ammentavat niin kansanmusiikista kuin pop-musiikista, iskelmistä ja laulelmista. Emmi esittää lauluja haitarin, autoharpun ja ukulelen säestyksellä sekä säestyksettömästi.

Kuva: Juha Olkkonen


Kuva: Juha Olkkonen

Kuva: Juha Olkkonen

emmi kuittinen & ikuisen ikävän orkesteri

Emmi Kuittisen ja Ikuisen ikävän orkesterin esitys Kuolinriitti käsittelee vanhoja karjalaisia kuolinrituaaleja, ja siinä eletään hetket kuolemasta haudanlaskuun. Musiikkina on itkuvirsiä ja esiintyjien säveltämää musiikkia. Ikuisen ikävän orkesterin muodostavat Heidi Haapoja, Lotta Hagfors, Amanda Kauranne, Juulia Salonen, Minsku Tammela, Mira Törmälä ja Kirsi Vinkki. Seuraavan kerran Kuolinriittiä kuulee Sommelo-festivaalilla kesällä 2018.


PROJECT VAINIOLLA ENSEMBLE

Project Vainiolla Ensemble tutkii itkuvirsien ja preparoidun pianon mahdollisuuksia. Musiikissa kohtaavat itkuvirsien runollinen kieli ja kaihoisat melodiat, akustiset ja elektroniset soittimet sekä improvisoidut äänimaisemat. Project Vainiolla Ensemblen esikoisalbumi Suruvesi julkaistiin marraskuussa 2018. Ensemblen ytimen muodostavat Emmi Kuittinen ja pianisti, säveltäjä Kalle Vainio, ja sitä täydentävät laulaja Mirva Soininen, kantelistit Sarah Palu ja Johanna Tarkkanen sekä puhallinsoittajat Erika Hammarberg ja Heli Hartikainen.  


hertta2765.jpg

hertta

Hertta on kolmen laulajan yhtye. Emmi Kuittisen, Juulia Salosen ja Mira Törmälän laulu soi komeasti haitarien, ukulelen, kanteleen ja rytmisoittimien säestyksellä. Hertta ponnistaa suomalaisesta ja karjalaisesta kansanmusiikista ja tarinankerrontaperinteestä. Vanhat tarinat ja kurjat kohtalot päivitetään tähän päivään ja sävelet ovat muusikoiden omaa käsialaa.

Hertan kotisivu ja musiikki ovat osoitteessa herttaband.com


Kuva: Juha Olkkonen

pajolaine

Pajolaine on Emmi Kuittisen ja Minsku Tammelan lauluduo ja tutkimusmatka karjalaiseen lauluperinteeseen. He ovat laulaneet yhdessä vuodesta 2011 ja ovat ajan mittaan hioutuneet kaksikoksi, joka vetäisee keikan niin isolla torilavalla kuin pienessä hirsipirtissäkin. Pajolaisen levy Raitilla julkaistiin lokakuussa 2015.